• SEA

    Zoekmachine optimalisatie zorgt voor meer verkeer naar je website of webshop

    Een doordachte aanpak van SEO (Search Engine Optimization) leidt tot een optimale vindbaarheid in zoekmachines als Google en is voor veel bedrijven één van de belangrijkste online marketingdoelstellingen.

Wat is SEO?

SEO is een kwestie van de juiste techniek, de juiste content en de juiste (link)populariteit. Bij Juist is het (zoek)gedrag van doelgroepen altijd leidend in een SEO-strategie. Een doordacht zoekwoordonderzoek geeft een goed beeld van zoekvolumes, concurrentie en potentie van zoekwoorden om waardevolle en deelbare content te ontwikkelen.

Ondanks dat er de afgelopen 10 jaar veel is veranderd op het gebied van SEO, blijven continue aandacht, tijd én geduld de belangrijkste pijlers voor succes. Er zijn geen trucjes of geheimen, we conformeren ons aan de Google richtlijnen voor webmasters en weten wat werkt. Als je je website of webshop optimaliseert voor je bezoekers, dan doe je dat automatisch ook voor zoekmachines. Maar niet andersom.

In 5 stappen SEO toepassen voor jouw website of webshop

Stap 1: Quickscan

Om er zeker van te zijn dat we optimaal aan de slag kunnen doen we een SEO-check.

Dat wil zeggen dat we de de laadtijd van de website controleren, kijken of de website mobielvriendelijk is en of er een SSL-certificaat aanwezig is.

Stap 2: Zoekwoordonderzoek

Inzicht in zoekgedrag begint bij de juiste zoekwoorden in combinatie met zoekvolumes en concurrentie.

Vaktermen, long-tail zoekwoorden maar ook woorden waar je niét op gevonden wil worden brengen we in beeld. Dit vormt onze basis voor het plannen, ontwikkelen en optimaliseren van content.

Stap 3: Testfase

In het zoekwoordonderzoek hebben we 5 makkelijke en 5 moeilijke zoekwoorden geselecteerd. Daarvan nemen we er van ieder één waarvoor we een SEO-tekst gaan schrijven.

Nadat de teksten online geplaatst zijn bekijken we de resultaten en weten we of er makkelijk of moeilijk succes te boeken is met deze pagina’s.

Stap 4: SEO-Audit

Onze SEO-Audit geeft een goed beeld van de huidige stand van zaken. Daarmee kunnen we het beste advies voor de toekomst geven op het gebied van techniek, content en populariteit.

  • Techniek: zuiverheid van technische structuur, opbouw sitemap en robots.txt en diverse technische aspecten.
  • Content: kwaliteit en kwantiteit van aanwezige content, aanwezige zoekwoorden en beelden.
  • Populariteit: opgebouwde waarde linkprofiel op basis van interne, uitgaande en binnenkomende links.

Stap 5: Repeterend beheer

Maandelijks houden we ons bezig met het monitoren en analyseren van de website. De SEO-Audit levert eventuele actiepunten op voor wat betreft techniek, content en linkbuiding. In overleg met de klant bepalen we wanneer de eventuele actiepunten uitgevoerd worden.

Slide Background

Wat hebben we al bereikt?

We zijn dagelijks voor tientallen klanten bezig met zoekmachine optimalisatie. Al meer dan 10 jaar volgen we dagelijks alle trends op het gebied zoekmachine optimalisatie en passen daar waar mogelijk onze werkzaamheden op aan. We optimaliseren niet alleen je website maar houden ook de statistieken bij in Google Analytics, op basis van deze informatie kunnen we inspelen op het gedrag van de bezoekers. Onze gecertificeerde Google Analytics specialisten stellen rapportages op en maken de statistieken overzichtelijk zodat het voor jou als klant in een oogopslag duidelijk is.

Zou je zelf ook graag in Google Analytics aan de slag willen? Neem even contact op en sluit je dan aan bij onze Google Analytics training die elk kwartaal wordt gegeven door een van onze Google Analytics specialisten.

Gerichte blogs zorgen óók voor conversie

GoedkopeAutoverzekering.nl concurreert met grote namen in de verzekeringswereld op zoekwoorden als ‘autoverzekering afsluiten’ en ‘goedkope autoverzekering’. Vanwege de toenemende concurrentie moesten we op zoek naar nieuwe manieren om gericht én converterend verkeer te genereren.

Met gerichte blogs geven we antwoord op talloze vragen en bieden hulp en ondersteuning gedurende het hele zoek- en koopproces van mensen die hun nieuwe auto willen verzekeren. Daarbij focussen we specifiek op doelgroepen als studenten, starters, zzp-ers en senioren.

+236% stijging in bezoek
00:03:51 gem. tijd op blogbericht
+/-350 nieuwe pagina's
+109% stijging in conversie
00:03:30 gem. tijd per sessie
+1437% stijging in bezoek
+91% nieuwsbrief inschrijvingen
+270% paginaweergaven /fietsrouteplanner

NederlandFietsland

NederlandFietsland.nl is één van de grootste en meest bezochte websites in Nederland als het gaat om recreatief fietsen. Om deze positie te behouden of zelfs te verbeteren blijven we de structuur en de content van NederlandFietsland optimaliseren. Dankzij dit continue proces op gebied van SEO zien we een jaarlijkse groei van 20%.

Salesgids

Dé internetportal voor slimme en vooruitstrevende salesprofessionals. Met een breed scala aan trainingen, artikelen, formats, boeken en oplossingen voor verkoopsucces moet Salesgids op vele verschillende zoekwoorden vindbaar zijn. Met behulp van een uitgebreide zoekwoordanalyse stelden we een lijst met relevante zoekwoorden samen die nu bijdragen aan het online succes van Salesgids.

Door alle download links goed te monitoren weten we precies waar we nog meer kunnen optimaliseren zodat ook deze pagina’s bij de juiste zoekwoorden bovenaan in de zoekresultaten staan.

+212% stijging in bezoek
00:01:48 gem. tijd per sessie
+/-200 nieuwe pagina's
+124% stijging in conversie

Meer weten over SEO of zoekmachine optimalisatie van Juist?

Wij helpen je graag verder! Neem contact met ons op