Stichting Landelijk Fietsplatform

Samen met de interne marketingafdeling bedenken, ontwikkelen en beheren we de websites, applicaties én online marketing voor het Fietsplatform.

Vanwege de bijzondere rol van het Fietsplatform in Nederland ondersteunen we enerzijds bij het genereren van gericht en meer verkeer naar de websites en anderzijds ontwikkelden we tal van tools die het team én de 150 vrijwilligers in staat stellen efficiënter en eenvoudiger te werken.

Wat doen we?

  • strategisch advies
  • website ontwikkeling
  • maatwerk software
  • zoekmachineoptimalisatie
  • google grants campagnes
Kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Het Fietsplatform is opgericht in 1987 als onafhankelijk coördinatiepunt/samen-werkingsverband voor het recreatieve fietsen in ons land. In het bestuur van de stichting zijn sleutelorganisaties die met dit onderwerp te maken hebben vertegenwoordigd: ANWB, Fietsersbond, Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), RAI afd. fietsen en de provincies.

Al sinds begin 2011 werkt het Fietsplatform samen met Juist voor alle websites en online marketing wat zich concentreert rondom 2 domeinen:

www.fietsplatform.nl
www.nederlandfietsland.nl

Slide Background
Genomineerd voor website van het jaar 2016

De website NederlandFietsland.nl is één van de grootste en meest bezochte websites in Nederland als het gaat om recreatief fietsen. Niet alleen voor fietsroutes ben je hier aan het juiste adres, ook als je meer wilt weten over fietsgerelateerde onderwerpen helpen ze je op weg. Van informatie over de verschillende fietsrouteplanners tot een complete gratis GPS-cursus. En van tips over fietsonderhoud tot een selectie van handige fietsapps.

In 2016 werd de website zelfs genomineerd voor website van het jaar in de categorie Vrije tijd.

Slide Background
Maatwerk software, SEO, SEA & Analytics

Naast website ontwikkeling hebben we in de de loop der jaren talloze maatwerk oplossingen bedacht en ontwikkeld. De meest uitgebreide oplossing is een complete routetool o.b.v. Google Maps, waarmee eenvoudig nieuwe routes gemaakt en berekend kunnen worden inclusief automatische GPX downloads voor GPS apparatuur.

Zoekmachinemarketing is en blijft een belangrijke verkeersbron voor NederlandFietsland.nl. Bij de ontwikkeling van de meest recente versie is daarom veel aandacht besteedt aan de structuur en ontwikkeling van content. Ondertussen is SEO een continu proces en leidt dit tot een jaarlijkse groei van 20%.

Omdat het Fietsplatform een stichting betreft hebben we eveneens het gezamenlijk beheer over AdWords campagnes via Google Grants. Via deze oplossing is het mogelijk om als stichting kosteloos te adverteren via het Google zoeknetwerk.

Slide Background

  • “We zochten een allround internetbureau en hebben in Juist een prima partner gevonden. Met name de aanwezige SEO-kennis heeft ons flinke stappen doen nemen qua vindbaarheid.”

    Anita Bakker – Stichting Landelijk Fietsplatform

Geïnteresseerd op basis van dit project?

neem dan contact met ons op