De bruidsverkiezing bij Bruidshuis Diana & Elly

Al enkele jaren beheren wij de social-mediakanalen van Bruidshuis Diana & Elly. Dit jaar wilden we op een creatieve manier meer bereik genereren. Samen met Bruidshuis Diana & Elly hebben wij een online bruidsverkiezing opgezet. De winnares van de campagne zou haar droomjurk winnen t.w.v. €1.500,-. De reacties en het resultaat hebben alle verwachtingen overtroffen!  

Wat is het resultaat?

  • 300.000 impressies
  • >200 deelnemers
  • >85.000 stemmen
De bruidsverkiezing

In de maanden september tot januari worden veel toekomstige bruiden ten huwelijk gevraagd. In deze periode gaat deze groep dan ook op zoek naar dé droomjurk. Bruidshuis Diana (Boxmeer) en Bruidshuis Elly (Zwanenburg) wilden meer van die toekomstige bruiden bereiken. Die uitdaging gingen wij graag aan.

Daarom ontwikkelden we de Bruidsverkiezing, waarmee bruiden zoveel mogelijk stemmen moesten verzamelen om die droomjurk te winnen. Met behulp van Shortstack is er een landingspagina gecreëerd voor de bruidsverkiezing. Op www.bruidshuisdiana.nl/bruidsverkiezing kon je jezelf of iemand anders nomineren. Daarna konden de bruiden stemmen gaan verzamelen. En óf ze dat gedaan hebben… de winnares had maar liefst 17.168 stemmen!

Slide Background
Social media

De campagne is vooral zo’n succes geworden dankzij de inzet van social media. Met Facebook en Instagram is gepoogd om zoveel mogelijk verkeer richting de landingspagina van de verkiezing te krijgen. Zo was meer dan 85% van alle impressies afkomstig vanaf Facebook.

Daarnaast bestond het grootste gedeelte van het verkeer vanuit Facebook ook nog eens uit organisch verkeer, omdat er veel interactie plaatsvond bij de berichten. Er is dus optimaal gebruik gemaakt van het advertentiebudget in combinatie met ‘gratis’ promotie door toekomstige bruiden zelf.

Bezoek de Facebookpagina van Bruidshuis Diana & Elly om op de hoogte te blijven van andere leuke acties!

Slide Background
Mobiele weergave

Dat een goede mobiele weergave enorm belangrijk is tegenwoordig blijkt maar eens uit de gegevens van de landingspagina. Zo heeft meer dan 90% van het bezoek op de pagina via een mobiel device plaats gevonden.

Wil je ook ervoor zorgen dat jouw site een goede mobiele weergave heeft? Neem contact met ons op!

Slide Background
Succesvolle winactie

Tegenwoordig zijn er tal van winacties op Facebook waardoor het steeds lastiger wordt om een succesvolle campagne op te zetten. Bovendien heeft Facebook de regels voor winacties aardig aangescherpt. Om toch een succesvolle campagne te lanceren is het belangrijk om van tevoren goed na te denken over wat je met de campagne wil bereiken en wie je doelgroep is.

Moeite om een succesvolle campagne op Facebook op te zetten? Kom met ons in contact en we helpen je graag!

Slide Background
300.000 impressies

Binnen 3 maanden 300.000 impressies van de landingspagina.

>200 deelnemers

In totaal hebben meer dan 200 personen deelgenomen aan de winactie.

>85.000 stemmen

In totaal is meer dan 85.000 keer gestemd op alle deelnemers.

Geïnteresseerd op basis van dit project?

neem dan contact met ons op