BrabantWonen

BrabantWonen is een woningcorporatie met ruim 15.000 woningen, kantoren, winkels en garages in de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Oss. Juist ontwikkelt en beheert de verschillende websites. BrabantWonen.nl is uitgegroeid tot een onmisbaar platform voor woningzoekenden en huurders. Sinds 2011 zijn wij hier actief bij betrokken. We realiseerden de website en zijn continu bezig met doorontwikkelingen, met in 2019 een volledig nieuw design.

www.brabantwonen.nl

Wat doen we?

  • Responsive corporate website
  • Maatwerk CMS
  • Maatwerkkoppelingen
  • Diverse projectsites
  • Webanalytics
  • E-mailmarketing
Nieuwe website

https://www.brabantwonen.nl/ is de nieuwe website van BrabantWonen. Een mooi resultaat waar een uitgebreid traject aan vooraf is gegaan.

Zo zijn we gestart met de inventarisatie van de wensen en het bepalen van de beste aanpak. De vorige website hadden we gebouwd in ons open source CMS. We zagen dat de techniek aan de achterkant, los van enkele verbeterslagen, nog stond als een huis. Daarom is gekozen om enkel de front-end te vernieuwen.

We zijn aan de slag gegaan met het grafisch ontwerp op basis van mobile first, omdat het aantal bezoekers via mobiel blijft groeien en de overhand krijgt. Vervolgens hebben we het ontwerp uitgerold naar tablet en desktop.

Slide Background
Kwalitatief onderzoek

We hebben bij BrabantWonen interne sessies begeleid om medewerkers van diverse afdelingen te betrekken. Hierbij hebben we de doelgroep centraal gesteld met behulp van persona’s. Daarnaast hebben we met behulp van kwalitatief onderzoek het ontwerp van de website getest bij de huurders. Tevens is in een bijeenkomst met de huurdersvereniging de website getest. In de meeste gevallen werd duidelijk dat we met de projectgroep goed op weg waren, maar bleken sommige inzichten van groot belang.

De grootste verandering ten opzichte van de oude website is het tonen van het woningaanbod. Dit gebeurt namelijk niet meer op de eigen website, maar via WoonService regionaal. Verder staat de (nieuwe) huurder nu centraal en krijgen de voor hen belangrijkste zaken de meeste aandacht, zoals contact opnemen, een reparatieverzoek indienen en het klantportaal.

Slide Background
Aandacht voor huurder

De corporate informatie is meer naar de achtergrond verdwenen. Via deze pagina kunnen huurders eenvoudig zien wie hun contactpersoon is. Zo wordt het persoonlijke karakter van BrabantWonen versterkt.

De sitemap en teksten zijn helemaal vernieuwd met behulp van Einder. Bezoekers kunnen nu beter hun weg vinden om antwoord te krijgen op hun vraag. En dat in de vorm die zij willen: via tekst of via interactieve video.

Voor de livegang van de website zijn de 301’s ingesteld en hebben we in Google Tag Manager en Google Analytics meetcodes ingericht en doelen ingesteld. Zo blijven we monitoren wat het gedrag van websitebezoekers is en hoe we de website kunnen verbeteren.

Slide Background

Nieuwe website.

Grafisch design op basis van mobile-first.

Kwalitatief onderzoek

Persona’s definiëren, eye-tracking en interviews met de doelgroep.

Persoonlijk karakter.

Met interactieve tekst en video’s de huurder aanspreken.

Geïnteresseerd op basis van dit project?

neem dan contact met ons op