In dit blog krijg je de definitie van sommige veelgebruikte internet en (online) marketingtermen.

Algemeen

Een sessie is een groep interacties die binnen een bepaalde periode plaatsvinden op uw website. Eén sessie kan bijvoorbeeld meerdere scherm- of paginaweergaven, gebeurtenissen, sociale interacties en e-commercetransacties bevatten.

Een sessie is het verzamelbegrip voor de acties die een gebruiker op uw site uitvoert.

Een gebruiker is iemand die in een bepaalde periode minimaal één keer de website heeft bezocht.

Voltooide doelen / Gebruikers * 100

CPC staat voor Cost per click, oftewel de kosten per klik. Cost per click is een advertentiemodel waarbij de adverteerder alleen betaalt wanneer er daadwerkelijk op een advertentie geklikt wordt. Een adverteerder betaalt dus enkel voor het ingekochte aantal clicks, dit in tegenstelling tot het CPM model.

Bronnen

Verkeer via een (onbetaalde) link uit een zoekmachine

Geen vorig kanaal. Direct de website bezocht.

Verkeer via (betaalde) link uit zoekmachine.

Verkeer via social media

Verkeer via sites van derden

Adverteren

De weergave van één advertentie.

Het vertoningspercentage, oftewel impression share, is het percentage vertoningen dat je advertenties krijgen, afgezet tegen het totale aantal vertoningen dat je überhaupt kunt ontvangen. Dit bereken je dus met deze formule: Vertoningen / totaal aantal geschikte vertoningen. Stel, je adverteert op ‘Online Marketing Bureau’ en op dat zoekwoord wordt maandelijks 1.000 keer gezocht. Jouw advertentie verschijnt 500 keer in die maand op dat zoekwoord. Dan is je vertoningspercentage 50%.

Aantal unieke bereikte personen