• Eye-tracking onderzoek

    Met eye-tracking gaat een wereld open voor het effectief optimaliseren van websites, banners, logo’s en conversiefunnels. Eye-tracking onderzoek is waardevol wanneer je wil testen welke onderdelen de meeste aandacht trekken.

Wat is eye-tracking?

Naar welke onderdelen kijkt jouw bezoeker en in welke volgorde? Is jouw propositie visueel sterk genoeg om de beoogde resultaten te behalen?

Eye-tracking onderzoek beantwoordt deze vragen. Eye-tracking is een onderzoeksmethode waarbij speciale apparatuur de oogbewegingen, oogfixaties en muiskliks van de bezoeker registreert terwijl hij of zij jouw website bekijkt, een banner bekijkt of een aankoop doet in jouw webshop.

Wat levert eye-tracking onderzoek op?

Gebruiksvriendelijkheid

Breng de belevingswereld van gebruikers in kaart en achterhaal welke emoties voor een gebruiker in meer of mindere mate een rol spelen bij het zien van een design.

Waar ligt de focus?

Volg realtime de oogbewegingen van potentiële klanten van jouw website en/of webshop.

Gedragspatronen

Leer de gedragspatronen van jouw bezoekers herkennen en kom erachter hoe je hen onbewust kunt aanzetten tot het voltooien van een conversie.

Conversiestijging

Door de verkregen inzichten kunnen A/B-testen worden uitgevoerd om te achterhalen welke variant meer conversies oplevert.

Optimalisatiekansen

Voeg inzichten samen met andere analysetools zoals site recordings, heatmaps en online surveys. Door deze koppeling ontstaan hypotheses welke je kunt toepassen in een A/B-test.

Rapportage

Ontvang een overzichtelijke rapportage die inzicht geeft in de (on)bewuste gedachtegang van bezoekers en in elementen die verbeterd of toegevoegd dienen te worden aan jouw website of webshop.

Slide Background

Hoe verloopt een eye-tracking onderzoek?

Van elke respondent wordt een opname gemaakt waarop te zien is hoe de oogbewegingen navigeren door jouw website of webshop. Hiervoor hebben we een stappenplan samengesteld.

Stap 1: Doelgroep kiezen
Zoek geschikte kandidaten die deelnemen aan de vooraf opgestelde usertest.

Stap 2: Usertest
Respondenten krijgen een aantal opdrachten voorgelegd. Deze voeren ze in een rustige ruimte uit, zodat ze de opdrachten aandachtig en op hun gemak kunnen uitvoeren.

Stap 3: Interview
Indien gewenst nemen we interviews af. Waarom heeft de respondent de opdracht op deze manier uitgevoerd, wat gaat goed, waar loop je vast en waarom?

Stap 4: Data analyseren
Een overzichtelijke rapportage die inzicht geeft in de elementen die verbeterd of toegevoegd dienen te worden aan jouw website of webshop. Hier wordt een basis gelegd voor de optimalisatie.

  • “Eye-tracking is een zeer interessante manier van onderzoeken of dat wat verwacht wordt van de bezoeker, ook daadwerkelijk gebeurt. Vaak verzanden we in wensen en eisen die wij belangrijk vinden. Maar wat vindt de klant en wat ziet de klant? En belangrijker nog… wat ziet de klant niet? Waardevolle exercitie voor een ieder die in het bezit van website of webshop is!”

    Oostendorp Autolease – Sjoerd ten Cate

Een Juist gebruikersonderzoek?

Voor een representatief onderzoek zijn minimaal 5 respondenten nodig. Wij regisseren het eye-tracking onderzoek vanaf € 595,- excl. btw, maar je bent van harte welkom om de sessie bij te wonen!

>5 gebruikers per test
€595 vanaf-prijs voor een eye-tracking onderzoek inclusief visuele rapportage
1 dag onderzoek en direct inzichten
4 bedrijven gingen jou al voor

Wie zijn je voorgegaan?

Oostendorp Autolease

Kleijngeld Bouwmaterialen

Kober kinderopvang

24-drukwerk

Benieuwd hoe gebruiksvriendelijk jouw website of webshop is?

Kom eens langs voor een demonstratie van onze eyetracking apparatuur. Neem contact met ons op