Facebook Live. Hoe werkt het? Tips & Tutorial

door
3 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Wat is Facebook Live?

Voortaan kun jij als persoon en bedrijf live video’s delen via Facebook op de tijdlijn van jouw vrienden of fans. Op deze manier laat je hen real time een gebeurtenis meemaken. Deze Facebook live-functie wordt steeds verder uitgerold. Denk aan een koppeling met speciale apps, zodat een drone live beelden kan streamen via Facebook. Zo kan in principe iedereen zijn eigen live nieuwsuitzending maken.

Tijdens het ‘broadcasten’ krijg jij ook live te zien hoeveel kijkers je hebt en kunnen er realtime reacties worden geplaatst. De kijkers zien dit ook en zo waren, tijdens de live presentatie van Mark Zuckerberg bij de jaarlijkse F8 conference van Facebook, op een gegeven moment 350.000 live kijkers.

Wat heb jij aan Facebook Live?

Leuk, maar wat heb je er als bedrijf nu aan? Je kunt:

  • Jouw fans mee laten kijken achter de schermen
  • Productpresentaties filmen
  • De opening van een nieuwe vestiging streamen

Het geeft een extra dimensie aan het bekijken van een video, doordat het daadwerkelijk live is. Nadat je gestopt bent met filmen, zal een normaal filmpje op jouw pagina en de tijdlijn van jouw fans blijven staan, met de tekst ‘bedrijf X was live’. De content verdwijnt dus niet. Daarnaast heeft onderzoek van Facebook aangetoond dat mensen minder kritisch zijn ten aanzien van de kwaliteit van de video, omdat deze live en daardoor onbewerkt is. Men verwacht geen gelikte bedrijfsvideo, maar juist een ruwe en echte video opgenomen met een smartphone.

facebook live hoe werkt het tutorial tips

Voortaan kun jij als persoon en bedrijf live video’s delen via Facebook op de tijdlijn van jouw vrienden of fans.

Waar moet je rekening mee houden?

  • Zorg voor een goede internetverbinding. Een sterke wifi-verbinding of 4G-bereik is aan te raden voor een hoge kwaliteit van de video.
  • Instrueer medewerkers vooraf, zodat bijvoorbeeld ongewenst taalgebruik tijdens het filmen achterwege wordt gelaten.
  • Film vanuit een goede positie. Niemand is geïnteresseerd in de rug van de persoon die voor jou staat. Het is eigenlijk niet anders als wanneer je een normaal filmpje opneemt, echter staat het nu direct online.

Hoe kun je ‘live’ gaan?

  • Installeer de Facebook paginabeheer app op jouw smartphone en login via jouw Facebook profiel.
  • Open de app, ga naar de betreffende pagina en klik op ‘publiceren’.
  • Hierna zie je een poppetje met cirkels hieromheen. Klik hierop, geef jouw live video een passende titel en je bent klaar om live te gaan!

facebook live hoe werkt het

Belangrijk: ten tijde van het schrijven van dit blog lijkt het dat er nog een kleine bug zit bij het live gaan. De allereerste keer stopt hij direct met het filmen en moet je opnieuw ‘live’ gaan. De tweede keer zou het wel moeten lukken.

Wil je graag eens wat inspiratie opdoen maak dan gerust een afspraak, want wij denken hier graag over mee!

0 Reacties

Geef een reactie