Facebook Canvas maken

door
14 april 2016
Leestijd: < 1 minuut

Facebook Canvas is een nieuwe manier om binnen de Facebook Android en iOS app jouw bedrijf te laten zien. Vertel op een redelijk eenvoudige, maar mooie en professionele wijze jouw ‘verhaal’. Door middel van tekst, afbeeldingen, video, carrousels, product feeds en call-to-action buttons presenteer je jouw bedrijf en/of producten.

mockup facebook canvas

Hoe werkt het?

Een canvas kan bestaan uit verschillende video’s, schermvullende of panoramische afbeeldingen en call-to-action knoppen. Dit kan gecombineerd worden met een productcatalogus, welke rechtstreeks uit een webshop wordt ingeladen. Door je smartphone te kantelen, zie je de afbeeldingen in panorama view. Daarnaast kunnen de afbeeldingen in panorama view worden weergegeven, welke je kunt bekijken door je smartphone te kantelen. Je ‘swipet’ eenvoudig door de verschillende delen van de app.

Hoe ziet het eruit?

Hartstikke leuk natuurlijk, maar hoe zou het eruit kunnen zien? Wij hebben een canvas gemaakt, waarin wij het verhaal van Juist vertellen. Onze canvas geeft een mooi voorbeeld van de mogelijkheden. Om hem te bekijken ga je op jouw smartphone naar onze Facebook pagina en open je het bericht met het vlaggetje. Zit je op desktop? Bekijk dan onderstaand filmpje om een goed beeld te krijgen van Facebook Canvas.

Wat heb jij eraan?

Een canvas is in veel verschillende vormen te maken. Zo kun je een product showcase maken, net zoals ons het verhaal van jouw bedrijf vertellen of gewoon jouw nieuwe menukaart promoten. Hij kan heel simpel zijn of juist zeer uitgebreid met optimaal gebruik van de mogelijkheden die Facebook hiermee biedt.

Benieuwd of het ook iets voor jouw bedrijf zou kunnen zijn? Wij denken graag met je mee, dus neem gerust contact met ons op. Vraag even naar Roel, want die kan je er alles over vertellen!

0 Reacties

Geef een reactie